Att hitta sig själv

Det första steget till att bli att må bra tror jag är att man först av allt måste hitta sig själv, veta vad man står för och lära känna sig själv för att kunna känna sig trygg i sig själv. Jag har själv inte hittat mig helt, men jag vet i alla fall att jag står för att alltid skaffa mig en egen uppfattning av människor och att inte döma folk efter deras förflutna osv. När man hittat sig själv helt så kan man börja jobba med sig själv. Man ska inte skämmas över den man är ens känslor och så vidare. Om man hindras att känna saker/göra saker på grund av andra människor och är rädd för vad dom ska tycka så kommer man aldrig hitta sig själv och man kommer aldrig att må helt bra. Ett väldigt bra citat som jag brukar tänka på är ”sköt dig själv, och skit i andra” med det menar jag inte att man ska skita i andra känslomässigt och inte bry sig om hur andra mår osv, utan man ska låta folk få tycka/känna hur dom vill utan att hata på den. Istället för att klanka ner på andra ska man kanske tänka på om man själv är så perfekt. Tex låta folk ha sina politiska åsikter, tycka om vem man vill oavsett kön, låta folk göra sina egna val osv. Folk nu förtiden bryr sig för mycket om vad andra gör och tänker inte på att man själv kanske inte alltid är perfekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s