Energi från djuren

Hej igen, det var ett tag sen jag skrev nått nu, har varit mycket möten och jobb osv så har ej haft tid, men har sett att ni är en del som tittar in.

Idag har jag iallafall tränat 2 av mina hästar som jag är skötare till, första gången på ett tag. Jag är skötare till 2 hästar i ett stall och med hjälpare till 5 hästar i ett annat stall. 2 av hästarna är grannens hästar Albin och Benjamin, dom 5 andra hästarna bor typ 500 m ifrån, Scooby Rose Ame Znaps och memory.

Albin är en 11 årig fjording en häst med mycket mental men även fysisk styrka. Han kan bli väldigt stark och vill gärna bestämma så det gäller för ryttaren att inte ge tillbaka och låta han få som han vill. Men i övrigt väldigt snäll i hanteringen.

Benjamin är en liten shetlandsponny har ej koll på exakt ålder, Benjamin är väldigt busig och kan bli väldigt stark, men en väldigt söt och snäll häst, jag håller just nu på att köra in honom genom att börja med att tömmköra.

Scooby (Scoobydoo) Är en 173 cm hög travare, han är väldigt hög och stor så det gäller att man är stabil på fötterna om han busar 😉 Han är iallafall jättesnäll men kan vara väldigt nervös och spänd.

025.PNG

026.PNG

023.PNG

Rose är en fuxfärgad unghäst även hon en travare, Rose är 4 år och ”väldigt mycket häst” enormt stark både mentalt och fysiskt och en bestämd liten dam. Hon är väldigt lungn att gå med och hantera, dock så gillar hon ej när man rör hennes öron och är väldigt stark när man lyfter benen. Men hon är en väldigt trygg häst.

Ame även hon en travare men rids ibland även hon 4 år. Ame är väldigt snäll och en extremt bra häst att lära sig nya saker med. Hon var den första hästen jag körde frihetsdressyr med, hon är en väldigt smart häst men har perioder med extrem brunst.

Pärlbygårds foto.

Znaps är en vit arab, han är väldigt gammal men extremt pigg för sin ålder. Znaps får endast promenader med tanke på att han är väldigt gammal. Znaps älskar att bli kliad på magen, han är väldigt snäll men kan dock bli extremt stark vid tillexempel insläpp i box och kan då springa över en då han blir så ivrig.

024.PNG

Memory är en väldigt stor ridtravare. Han har varit en travare men rids bara just nu. Han är väldigt snäll men är så stor och grov så man får passa fötterna när man jobbar med honom. Det är en väldigt fin häst och väldigt arbetsvillig.

022.PNG

 

Idag har jag iallafall ridit Albin och tömmkört Benjamin. Eftersom att det var första gången på ett tag som jag red Albin så började jag med att longera honom med full utrustning för att han skulle få släppa ut lite energi, brukar köra så några gånger när jag ”sätter igång” hästarna igen efter dom inte blivit ridna på ett tag. Jag longerade i båda varven i ungefär 15 min sammanlagt. Sen börja jag rida vi red i ungefär 20 min, vi körde mest trav och gjorde några volt övningar.

012014018

När jag jobbat klart med Albin tog jag in Benjamin och Tömmkörde honom en runda, han blev lite rädd för små saker och ville vända om men det gick bra när jag ledde förbi han, han har väldigt fin skritt när man tömmkör honom så han kommer bli väldigt fin i travet sen.019020021

Djuren ger mig väldigt bra energi och är väldigt lugnande att hålla på med. Det tar tid att hålla på med hästar så man blir inte bara liggande i sängen hela dagen.

kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s